Biologische chocolade en rauwe cacao


Biologische Fairtrade Cacao Poeder Rauw, Bulkzak 454 gram
Weet u dat, van ALLE voedingmiddelen op deze aarde, de rauwe onbewerkte en onverhitte cacaopoeder de meeste antioxidanten en flavonoiden bevat per gram. Dit is dus echt Superfood! Zo ontzettend veel meer dan de populaire en dure 'superfoods' als Acai, Mangosteen en Bosbessen! Deze onbewerkte cacao poeder is ook echt heel betaalbaar.

Rauwe biologische cacao poeder wordt geproduceerd onder hele speciale omstandigheden, een "koude persing procedé", dit procedé scheidt, door middel van koude persing de olie van de proteïne, de vezels en de overige de vaste stoffen in de cacao.

Vervolgens worden deze vaste stoffen, de vezels, proteïne en dergelijke, eveneens koud, gemalen, daardoor blijven alle biologische stoffen en onderdelen onveranderd in het uiteindelijke product aanwezig.

De temperaturen komen tijdens de verschillende processen beslist nooit boven de 120 graden Fahrenheit, ca 38 tot 40 graden Celsius, daardoor blijven alle vitaminen, mineralen en enzymen volledig en onveranderd beschikbaar. Dit in tegenstelling tot andere methoden waarbij temperaturen van boven de 300 graden Fahrenheit voorkomen, deze hoge temperaturen vernietigen de enzymen, vitaminen en mineralen, daarom wordt de temperatuur tijdens  alle processen heel nauwkeurig bewaakt met behulp van bijzonder nauwkeurige thermometers.

Deze lage temperatuurprocessen houden de gevoelige vitaminen, mineralen, enzymen en anti-oxydanten, noodzakelijk voor een optimale spijsvertering en absorptie, volledig in takt.

Deze rauwe biologische cacao producten worden gemaakt van een hele goede kwaliteit microbe, schimmel- en bacterie, vrije cacaobonen.

"Geen tweede keer is de natuur er in geslaagd zoveel waardevolle voedingsstoffen in een kleine ruimte te verzamelen als bij de cacaoboon het geval is. Volgens " Alexander von Humboldt”.

Ontdek de kracht van ECHTE chocolade, de soort en kwaliteit die door David Wolfe wordt aanbevolen en...zonder pesticiden, schimmels en schadelijke bacteriën!

Waarom is rauwe biologische Cacao zoveel beter ?

Cacao bevat kleine hoeveelheden caffeïne en theobromine, homeopatisch onderzoek heeft uitgewezen, dat het effect van geroosterde c.q. verhitte caffeïne sterk verschilt van die van ongebrande c.q. rauwe cacao. Er werd een experiment uitgevoerd door deelnemers een aftreksel van geroosterde, gemalen Cacaobonen in kokend water te geven. Daarna werd bij de deelnemers een nerveuze spanning gemeten, een nerveuze spanning zoals die ook door zwarte koffie veroorzaakt wordt. Andere veranderingen die werden waargenomen waren een versnelde bloedcirculatie en een verhoogde hartslag. Vervolgens werd hetzelfde aftreksel gemaakt met rauwe c.q. ongebrande cacaobonen en...de nadelige effecten bleven uit. Hieruit werd geconcludeerd dat de belastende werking van caffeïne wordt veroorzaakt door de chemische veranderingen die ontstaan tijdens het roosteren c.q. verhitten van de cacao. Het verschil kun je ook zelf eenvoudig voelen, door bijvoorbeeld 25 gram rauwe Cacaopoeder te nemen en de volgende dag dezelfde hoeveelheid geroosterde cacaopoeder. Om het verschil goed te kunnen voelen is het beter om enkele uren vòòr- tot enkele uren na het experiment geen melkproducten te nemen omdat melkproducten de opname van de in Cacao aanwezige anti-oxidanten blokkeren. In tegenstelling tot de ongebrande cacao, zal de gebrande cacao je niet erg blij maken. Het zal je vooral enorm opfokken en nerveus maken, waarna je alweer snel al je energie kwijt bent. Ook betreffende de gezondheid geeft rauwe cacao hele verschillende resultaten dan de gebrande versie. Het is momenteel algemeen bekend dat roosteren/branden zeer ongezonde chemische veranderingen tot gevolg heeft waarbij eveneens zeer kankerverwekkende koolstofverbindingen worden gevormd.

Eveneens is het belangrijk de verstorende en verouderende werking van gebrande/verhitte caffeïne niet te vergeten, bovendien daalt met het branden het oorspronkelijke antioxidantgehalte met een factor 3,67.
De rauwe cacao is niet alleen zeer gezond vanwege de antioxidanten, maar heeft ook een heel soepel en natuurlijk effect op de gesteldheid, waardoor je jezelf blij en bijzonder vitaal voelt. Het brengt je in een staat van helder bewustzijn.
Bron: Ministerie van Landbouw, USA / Journal of the American Chemical Society
Wat betekent en is Oxygen Radical Absorbance Capacity? ORAC is een ultra-moderne manier om de antioxidant-capaciteit van voedingsmiddelen, per gram, te meten. Onderstaand wat voorbeelden van hoeveel antioxidanten deze producten bezitten:


 Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Startpakket om te ontzuren
Random tip:
Fairworld logo 2

Copyright © Ventura Connect Group BV 2018

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Biologisch