Superfood eten


Superfood is gewoon te koop in de supermarkt en is eigenlijk een verzamelnaam van groenten, fruit , vlees , vis, maar ook van bepaalde voedingssupplementen.

Het gaat voornamelijk om pure groenten, fruit, vlees en vis. Onder puur verstaat men schoon en eerlijke (biologische) voedingsmiddelen maar vooral zonder chemische toevoegingen en met een grote hoeveelheid anti oxydanten.

Zoals bijvoorbeeld broccoli, wortelen, tomaten, uien, prei, kortom veel verschillenden groenten vallen onder de noemer superfood, maar ook rauwe cacao plaatst men in de categorie superfood door het hoge gehalte anti oxydanten.

De term superfood is met name geldig voor die voedingsmiddelen die veel anti-oxidanten bevatten. De hoeveelheid anti oxidanten in onze voeding kan gemeten worden door middel van ORAC.  

Tevens is het zeer belangrijk veel diversiteit in het voedingspatroon aan te brengen, juist daardoor bereikt men daadwerkelijk de voordelen van het eten van superfood.  In de tomaten zit bijvoorbeeld lycopeen en in de rode wijn de polyfenolen, in bosbessen zitten weer andere belangrijke antioxydanten,  in makreel en zalm zitten weer de gezonde omega vetten en van walnoten kan men bijvoorbeeld weer heel goed slapen.

De term superfood is veelomvattend  en een handig handvat als men energieker wil worden en blijven, minder humeurig wil zijn, een betere conditie wil krijgen, beter wil denken, lekkerder wil slapen maar het biedt nog meer voordelen. Door het eten van superfood blijft u slanker, krijgt u meer weerstand en heeft u geen last van verstopping.

Kortom het eten van superfood biedt u voordelen. Want wie wil zich niet energiek en jong blijven voelen.Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Startpakket om te ontzuren
Random tip:
Fairworld logo 2

Copyright © Ventura Connect Group BV 2018

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Biologisch